Монфис не показа колебания срещу Андерсън; Де Минор също е на 1/8 финал в Индиън Уелс

от в 07:29 на 13.10.2021
Калоян Соколов

Гаел Монфис показа драстично подобрение във формата си през последната част от сезона и продължава да е без загубен сет в Индиън Уелс, след като надигра Кевин Андерсън със 7:5 6:2 и си осигури сблъсък с Александър Зверев в спор за място на четвъртфиналите. Ла Монф отрази цели девет от десетте брейкбола пред съперника си, което се оказа ключово за развръзката на сблъсъка.

Срещата стартира с леко надмощие от страна на двукратния финалист в Шлема, който имаше точки за пробив в два поредни подавания на французина, но световният номер 18 показа здрави нерви и впоследствие на свой ред получи възможност за брейк, която моментално беше материализирана. Андерсън не се предаде и веднага възвърна паритета, но неточностите му от леки позиции претърпяха главоломен ръст и фаворитът отново взе аванс, а този път не го пропиля и затвори сета в своя полза.

Втората част далеч не беше толкова оспорвана, тъй като началният удар на непоставения състезател се поизгуби, което доведе до по-голям брой продължителните размени от дъното на корта, където парижанинът се чувстваше в свои води и съвсем скоро станахме свидетели на развръзката в срещата.

Алекс Де Минор пък най-после напомни за себе си и също се класира за осминафиналите в пустинята. Австралиецът не бе записвал поредни победи от месец юни насам, само че най-после черната му серия намери своя край. Поставеният под номер 22 не остави шансове на южноамериканеца Кристиан Гарин и го отстрани с комфортното 6:4 6:2.

Двамата си размениха по един ранен пробив в началото, но Де Минор моментално си върна преднината и не я изпусна до края на частта. Оттам насетне доминацията на младока беше напълно неуспорима и той си заслужи битка срещу Стефанос Циципас в следващия етап на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис не показа колебания срещу Андерсън; Де Минор също е на 1/8 финал в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | гаел монфис | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook