Монфис: Нямам увереност в способностите си и постоянно мисля, че ще сбъркам

от в 12:35 на 04.06.2021
Калоян Соколов

Гаел Монфис далеч не може да се похвали с успешен сезон зад гърба си, като досега е спечелил само две срещи през 2021-а. Последната от тях дойде в първия кръг на Ролан Гарос и мнозина си помислиха, че може би французинът намира своята форма, но последваха необясни поражение от Микаел Имер в следващия кръг.

"Разбира се, много съм разочарован. Искам да се извиня на феновете. Трябваше да спечеля, но играта изобщо не ми вървеше. Така и не успях да намеря решение и да обърна хода на мача, а освен това през цялото време бях страшно скован и допусках голям брой непредизвикани грешки. Истината е, че нямам идея какво да правя на корта, като страдам от сериозна липсва на увереност в способностите си и това ми пречи да изпълнявам качествени удари.

Отвън може да изглеждам спокоен, само че далеч не е така. Постоянно съм стресиран, страхувам се да не сбъркам и в крайна сметка подобни мисли имат пагубен ефект. Лесно ми е да опиша през какво минавам, ала е далеч по-трудно да го преодолея. Надявам се в най-скоро време да успея и привържениците отново да изпитат удоволствие от играта ми" - завърши първата ракета на Франция.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис: Нямам увереност в способностите си и постоянно мисля, че ще сбъркам Калоян Соколов
Теми:  
гаел монфис | интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook