Монфис отпусна само три гейма на испански талант и си осигури сблъсък с Джокович

от в 18:18 на 02.05.2022
Владислав Риждов

Гаел Монфис имаше проблеми с контузия през последните седмици, което наложи отсъствието му от турнирите в Монте Карло и Белград. Сега обаче французинът е отново на линия и днес се завърна в игра на Мастърса в Мадрид. Неговото първо препятствие в испанската столица бе 20-годишният Карлос Химено Валеро, който правеше своя дебют в турнир от подобен ранг. Срещата не предложи никаква интрига, след като Монфис изнесе безупречно представяне, с което си осигури сблъсък с Новак Джокович във втория кръг, който обещава да бъде наистина любопитен - 6:3 6:0.

Двамата взеха убедително дебютните си подавания, но това бе единственият момент, в който паритетът беше налице. Монфис рязко завиши оборотите и вкара в действия агресивния си форхенд, което му позволи да вземе инициативата на своя страна. Парижанинът проведе три безупречни гейма, след които поведе с 4:1. До края талантливият испанец съумя да се отърси от напрежението и не допусна пасивът му да се увеличи, но Монфис довърши започнатото и скоро вече имаше сет преднина.

Опитният състезател стартира втората част така както приключи предходната. Световният номер 21 бързо пое контрола на корта и си улесни задачата, отваряйки дистанция от 3:0 в своя полза. 36-годишният французин не бе решен да спира дотук и продължи да наказва всяко едно колебание в играта на участващия с "уайлд кард" местен представител. Монфис бързи темпове увеличаваше водачеството си, а до края не даде нито гейм на 369-я в света, финализирайки първата си победа на клей за настоящата кампания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис отпусна само три гейма на испански талант и си осигури сблъсък с Джокович Владислав Риждов
Теми:  
атп | гаел монфис | карлос химено валеро | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook