Монфис: Публиката в София е невероятна

от в 21:49 на 08.02.2019
Мария Петрова

Гаел Монфис се класира за полуфиналите на Sofia Open 2019, след като победи Стефанос Циципас с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 7:6 (5) след точно час и половин а игра. Френският тенисист, поставен под №7 в схемата, изнесе страхотен мач, в който не загуби нито веднъж подаването си и запълни финалното каре в „Арена Армеец“.

Монфис осъществи два брейка в откриващия сет – в първия и последния гейм, а втората част спечели след тайбрек, като по този начин взе реванш за поражението от този съперник в единствения им предишен мач – в Шанхай миналия сезон.

Тъмнокожият сервира фамозно и спечели 93% след точките от вкаран първи сервис (59% при втори). При подобни показатели, Циципас логично не стигна до брейк-пойнт през целия мач. От началото на седмицата Монфис е в страхотна форма и няма загубен сет. Преди Циципас, той победи последователно Виктор Троицки и Михаил Кукушкин.

„В първия сет ранният пробив ми свърши работа. Бях много агресивен днес. Стефанос стана много агресивен във втория сет. Опитах се да диктувам и в крайна сметка свърших работата.

Да, днес сервирах много добре. Стефанос е страхотен на ретур и не бе лесно за мен. Това е най-добрият ми ден на сервис досега. Благодаря на публиката, невероятно е. Атмосферата бе страхотна и за двамата. Благодарности за публиката," заяви Монфис.

В събота, не преди 18:00 часа Монфис ще се изправи срещу третия поставен Данийл Медведев в пряк дуел за място на финала. До момента французинът и руснакът не са се срещали нито веднъж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис: Публиката в София е невероятна Мария Петрова
Теми:  
sofia open новини | гаел монфис | тенис | тенис бг | тенис бг sofia open | тенис новини | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook