Монфис се разправи с Хирон и е първият финалист на Sofia Open!

от в 17:14 на 02.10.2021
Диана Андреева

Гаел Монфис изигра втори пореден изключително солиден мач в нашата столица и заслужено ще си оспорва трофея след като надигра Маркос Хирон със 7:5 6:0 и утре ще очаква един измежду Яник Синер и Филип Краинович.

Първият сет започна с няколко лесно спечелени подавания от страна на двамата играчи, но в петия гейм Монфис избърза на няколко пъти и това донесе изненадващ брейк в полза на американеца. Вторият поставен мигновено имаше възможност да върне пробива, само че отличните сервиси на Хирон предотвратиха тази опасност. Все пак класата на французина си каза думата и той съумя да постигне обрат до 5:4 в своя полза. Оттам насетне Ла Монф изцяло контролираше случващото се на корта и затвори първия сет с топовен бекхенд по правата.

Това сякаш изцяло обезкуражи аутсайдера в двубоя, който рядко целеше пределите на корта, докато неговият съперник се забавляваше и продължаваше да показва тенис на най-високо ниво. Всичко това доведе до аванс от 5:0 във втората част за Монфис и съвсем скоро 35-годишният състезател се превърна в първия финалист на Sofia Open. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис се разправи с Хирон и е първият финалист на Sofia Open! Диана Андреева
Теми:  
гаел монфис

Коментари





Следвайте ни в Facebook