Моресмо отвърна на обвиненията за сексизъм: Мъжкият тенис просто е по-атрактивен

от в 15:57 на 01.06.2022
Калоян Соколов

Ролан Гарос досега категорично ни дава желаните зрелищни битки и се насладихме на сериозно количество първокласен тенис, както и на някои приятни изненади от страна на младите таланти в играта. Възникнаха обаче някои организационни казуси свързани с изготвянето на програмата на надпреварата и Барбара Шет вчера не се поколеба да обвини домакините в проява на дискриминация и сексизъм. Това се дължи на обстоятелството, че към момента само един женски двубой е бил поставян във вечерната сесия на състезанието, което вече е в ход от 11 дни насам. 

Въпросът беше повдигнат и към новия турнирен директор Амели Моресмо. Бившата номер едно пък по никакъв начин не избяга от отговорност и даде ясен отговор по темата, който гласи следното:

"В момента се намираме в такава ера, че не смятам за нечестно да споделя позицията си как мъжкият тенис е по-атрактивен и привлекателен от дамския за зрителите. Казвам това от позицията на някогашна дългогодишна състезателка в женския Тур. Голяма моя цел беше да видя кои дамски мачове бих могла да поставя вечерта, щом жребият стана известен. Търсех дадената звезда или интригуващия сблъсък, които биха могли да намерят място в последния мач на централния корт. Вложих много време в това занятие и беше наистина тежко, защото имаш право на само един избор и трябва да подбереш най-интересното в конкретния ден" - обясни двукратната шампионка от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Моресмо отвърна на обвиненията за сексизъм: Мъжкият тенис просто е по-атрактивен Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | амели моресмо | интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook