Мугуруса и Сабаленка продължават към четвъртия кръг на Australian Open след двусетови победи

от в 04:11 на 12.02.2021
Петър Колев

Гарбинье Мугуруса се класира за четвъртия кръг на първия за годината турнир от Големия Шлем Australian Open след победа в последователни сетове над казахстанката Зарина Дияс. Това бе втора среща между двете тенисистки, като този път победата за испанката дойде по много по-убедителен начин. В следващия кръг на надпреварата финалистката от миналата година ще се изправи срещу победителката от мача между Наоми Осака и Онс Жабер.

Световната №83 откри мача с лесно спечелен сервис гейм, но постепенно нейната съперничка започваше да намира все по-чисто топката и да бъде все по-агресивна. Мугуруса реализира пробив на нула и затвърди, за да поведе с 3:1. Дияс не успяваше да бъде конкурентна в по-дългите размени на удари от дъното на корта и така съответно инкасира втори пробив. Последва сервис гейм на поставената под №14, който тя обърна от 0:40. Многото непредизвикани грешки на казахстанката доведоха до нов брейк в полза на нейната съперничка и по този начин Мугуруса затвори частта за 6:1.

Устремът на испанката продължи през втория сет - тя контролираше темпото на разиграванията от основната линия, като не позволяваше на Дияс да взима инициативата в точките. Мугуруса реализира ранен пробив и безпроблемно затвърди за 3:0. До края на срещата изненади нямаше - световната №14 беше безкомпромисна както от сервис, така и от ретур, реализира нов пробив и след няколко великолепни изпълнения затвори мача за крайното 6:1 6:1 след 56 минути игра на корта.

Място на осминафиналите на Australian Open намери и поставената под №7 Арина Сабаленка, която се справи в два сета с младата американка Ан Ли. Двубоят започна равностойно, но мощната игра за беларускинята ѝ помогна да реализира пробив за 3:2. Американката не можа да стори нещо значимо на ретур, а сервирайки за оставане в сета, дори допусна нов брейк, с което съперничката ѝ поведе в отделните части след 6:3.

Доминацията на Сабаленка от дъното на корта продължи с пълна сила и в началото на втория сет. Изключително агресивна и търсеща завършващи удари от всяка точка на корта, тя реализира два пробива за 2:0 и 5:1. Седмата в схемата не позволи да бъде пробита въпреки множеството възможности на американката и така след час игра на корта тя затвори срещата за крайното 6:3 6:1. Сабаленка очаква победителката от мача между Серина Уилямс и Анастасия Потапова в следващия кръг на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса и Сабаленка продължават към четвъртия кръг на Australian Open след двусетови победи Петър Колев
Теми:  
Арина Сабаленка | гарбине мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook