Мугуруса надви Азаренка в битката на бившите №1 и е 1/8-финалистка на US Open!

от в 20:16 на 03.09.2021
Мирела Николова

Двубоят между Гарбине Мугуруса и Виктория Азаренка определено бе един от най-интригуващите и непредвидими сблъсъци в днешната програма на Откритото първенство на САЩ. Двете тенисистки направиха оспорван мач, изпълнен с качествен тенис и зрелищни разигравания, но победителка от него можеше да излезе само една и това беше испанката, която след 2 часа и 14 минути затвори срещата в своя полза - 6:4 3:6 6:2. Така тя си гарантира място в 1/8-финалите, където ще се изправи срещу Барбора Крейчикова.

Още от дебютните минути на двубоя двете състезателки се вплетоха в здрава битка, като продължителните и изключително динамични размени на удари от дъното на корта изобилстваха. Недостатъчно убедителното подаване на Азаренка даваше възможност на испанката да влезе агресивно в разиграването, а оттам нататък да наложи своя стил на игра. В крайна сметка Мугуруса успя да се възползва от слабия сервис на съперничката си, за да реализира пробив за 5:3, който бе и решаващ за изхода на сета.

Във втората част пък беларускинята започна ударно, осигурявайки си стабилен аванс от 4:0. Слабият начален удар на Азаренка обаче напомни за себе си и бивайки притисната от испанката, тя на два пъти загуби подаването си. Това все пак не оказа особено влияние върху резултата, тъй като трикратната финалистка в Ню Йорк съумя отново да спечели сервис гейма на опонентката си и така да достигне до изравняване на отделните части.

Третият сет не бе по-малко оспорван, а брейкболи не липсваха. Въпреки това двете успяха да спасят подаванията си и да опазят паритета до 2:2. Тогава съпротивителните сили на Азаренка сякаш започнаха да се изчерпват и Мугуруса не пропусна възможността да нанесе пробив, поставил началото на серия от 4 поредни гейма в нейната сметка, което я изведе и до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса надви Азаренка в битката на бившите №1 и е 1/8-финалистка на US Open! Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | виктория азаренка | гарбине мугуруса | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook