Мугуруса отново подчини Контавейт и е първата испанска шампионка на WTA Finals!

от в 08:40 на 18.11.2021
Диана Андреева

Гарбинье Мугуруса допълни колекцията си от постижения в женския професионален тенис през тази вечер. Испанката спечели трофея на заключителния турнир, съпоставящ най-добрите осем състезателки в Тура през годината - WTA Finals 2021, след като надигра в последователни сетове изненадата на надпреварата Анет Контавейт. Финалният сблъсък сложи подобаващ край както на събитието в Гуадалахара, така и на сезон 2021-а.

Бившата световна номер една осъществи победата си в Гуадалахара след като се наложи с 6:3 7:5 в решаващия мач. Така в колекцията си от успехи Мугуруса вече разполага с титли от Уимбълдън и Ролан Гарос, както и още от Мастърсите в Синсинати, Пекин и Дубай. 

Двубоят не стартира по очаквания начин, тъй като и двете състезателки допускаха грешка след грешка, които доведоха до размяната на един пробив още в дебютните минути на срещата. Контавейт пускаше в действие мощните си отиграванаия и не се страхуваше да ускорява топката, за да нанесе уинър, но това по никакъв начин не притесни Мугуруса, която съумяваше да използва скоростта от противниковите удари в своя полза и да предизвиква неточности от ракетата на естонката. С течение на времето Гарбинье навлезе в познатия си ритъм и вече намерила правилната рецепта за противодействие срещу офанзивната игра на опонентката си, реализира пробив за 4:3, а по-късно дори удвои преднината си, за да изпрати откриващата част на сметката си.

Доминацията на световната номер пет не продължи във втората част. Контавейт напомни за себе си и показа, че не случайно е намерила място в тази фаза на надпреварата. Серия от феноменлно изиграни точки гарантира на световната номер осем пробив в седмия гейм и тя излезе напред в резултата- 4:3. Напрежението обаче оказа своето влияние. Контавейт, която в миналото е показвала повече от непоколебима игра в ключовите моменти, допусна рибрейк, точно в гейма, когато сервираше за спечелването на сета.

След като паритетът в резултата бе възвърнат за 5:5, срещата пое изцяло в друга посока. Мугуруса започна отново да диктува случващото се на корта. Испанката бе повече от уверена във възможностите си както на сервис, така и на ретур. Тя успя да пробие подаването на своята противничка за 7:5, като този път не й позволи да спечели дори и една точка, а това означаваше, че WTA Finals 2021 вече има своята победителка, чието име е Гарбинье Мугуруса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса отново подчини Контавейт и е първата испанска шампионка на WTA Finals! Диана Андреева
Теми:  
wta | wta finals guadalajara | wta финали | анет контавейт | Гарбинье Мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook