Мугуруса отново впечатли в Доха, Швьонтек очаква Сабаленка на 1/4-финалите

от в 21:38 на 23.02.2022
Диана Андреева

Гарбинье Мугуруса не показваше най-доброто от тениса си до момента през годината, но от началото на турнира в Доха испанката и нейните почитатели могат да бъда единствено доволни от резултатите й. През днешния ден Мугуруса се поздрави с повече от категорична победа, настъпила след едва 63 минути, като бившата световна номер едно надделя над Мадисън Бренгъл с 6:0 6:2. Без да показва нито капка колебание от първата до последната минута в мача, Мугуруса си заслужи мястото на четвъртфиналите, където й предстои сериозно изпитание в лицето на непобедената последните 10 дни Йелена Остапенко. 

Безапелационна още от началните минути на срещата, Мугуруса не можеше да се похвали с висок процент на успеваемост от линията за сервис, но за сметка на това ударите й летяха с невиждана скорост по корта и Бренгъл единствено можеше да наблюдава как точките отиват една след друга на сметката на нейната опонентка. Скоропостижно частта приключи в полза на фаворитката в мача, която не отстъпи нито гейм на своята опонентка и изглеждаше повече от уверена във възможностите си.

Доминацията на Мугуруса се пренесе и в следващия сет. Испанката отмъкна противноковото подаване още в първия гейм и излезе напред в резултата. Последваха спокойни минути, в които силите на корта бяха изравнени, преди Бренгъл отново да бе пробита за 2:5 и в крайна сметка да допусна загуба в двубоя.

В друг мач от програмата за деня Ига Швьонтек се справи безпроблемно с рускинята Дария Касаткина. Шампионката от Ролан Гарос 2020 се нуждаеше от малко над един час, за да се наложи с 6:3 6:0 и да си осигури място сред последните осем в надпреварата, където я очаква поставената под номер едно в схемата - Арина Сабаленка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса отново впечатли в Доха, Швьонтек очаква Сабаленка на 1/4-финалите Диана Андреева
Теми:  
wta | Гарбинье Мугуруса | дария касаткина | доха | ига швьонтек | мадисън бренгъл | тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook