Гарбинье Мугуруса за Олимпийските игри и обстановката в Токио

от в 21:41 на 20.07.2021
Диана Андреева

Гарбинье Мугуруса е една от редицата испански състезатели, които след по-малко от седмица ще открие кампанията си на Олимпийските игри в Токио. Световната номер 9, подобно и на останалите спортисти, с нетърпение очаква началото на събитието, но ето малко повече подробности за това как се чувства Гарбинье в момента:

"Усещането да съм в олимпийското село заедно с останалата част от отбора на Испания определено е различно и ми отне няколко дни, за да се пригодя и наистина да осъзная, че това ми се случва. Олимпиадата се провежда веднъж на четири години, или дори пет, както е в този случай, и да участвам отново на Игрите е подарък за мен.

В Рио беше първото ми участие на Олимпиада и ми беше много трудно, защото не знаех какво да очаквам. Не гледах на живо други дисциплини, защото се състезавах както на сингъл, така и на дваойки и просто нямах достатъчно време. Въпреки това обаче се насладих на турнира. Сега съм много по-опитна и освен това съм развълнувана и мотивирана.

Да спечелиш медал на Олимпийски игри е най-големият възможен успех. Това е наистина уникално постижение и бих искала след няколко седмици да мога да се похваля с него. Допълнителна тежест му придава това, че в случая не играеш само за себе си, а за своята страна. По време на Олимпиада целият отбор печелите и губите заедно.", завърши изявлението си Мугуруса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарбинье Мугуруса за Олимпийските игри и обстановката в Токио Диана Андреева
Теми:  
гарбине мугуруса | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook