Мугуруса за Пиронкова: Изненадана съм от завръщането ѝ, ще бъде трудно

от в 12:55 на 02.09.2020
Димитър Беловски

Цветана Пиронкова се завърна вчера на корта по изключителен начин. Българката победи рускинята Людмила Самсонова на US Open, давайки ѝ само пет гейма – 6:2, 6:3.

Това беше първи мач за Цвети от юли 2017 година, а тя показа, че е изключително добре подготвена за надпреварата.

Следващата съперница на Цвети ще бъде световната №16 Гарбине Мугуруса, като се очаква изключително интересен мач между двете.

Любопитна подробност, свързана с двубоя е, че те никога не са се срещали на корта, въпреки че и двете са професионалистки дълги години.

Испанката бе попитана на пресконференцията за Пиронкова, а бившата №1 каза, че е изненадана от завръщането на Цвети в Тура.

„Мисля, че не сме играли преди. Всъщност съм изненада, защото последния път, когато я видях беше преди много години“, заяви испанката.

„Ще ми бъде доста интересно да я видя обратно в Тура след толкова години отсъствие, да срещна опонент, който не съм гледала от години. Така че ще бъде трудно. Имам предвид, че тя спечели днес (вчера – бел.ред). Игра добре. Тя е тенисистка, която обича бързите кортове. Ще опитам да бъда готова за моите мачове, но без големи очаквания заради условията“, сподели тя.

Мачът между Цвети и Мугуруса ще бъде на 3 септември, четвъртък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса за Пиронкова: Изненадана съм от завръщането ѝ, ще бъде трудно Димитър Беловски
Теми:  
us open | гарбине мугуруса | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook