Мугуруза разгроми Свитолина; Мертенс се справи с Белис

от в 11:50 на 25.01.2020
Максим Енчев


Гарбине Мугуруза показа защо е притежателка на титла от Големия Шлем и направо отнесе петата поставена Елина Свитолина с 6:1 6:2.



Мугуруза показа абсолютно перфектна игра, като успяваше да завърши топката от всяка една позиция на корта, а по този начин въпреки никак лошата игра Свитолина, Мугуруза не и остави никакви шансове в мача. Въпреки, че не е тенисистка, която излиза на мрежата често пък, в този мач това беше изключително успешно за испанката, като тя записа 12/14 успешни апроуча напред в корта, а това и даде и голямо игрово предимство.

За сравнение между двете може да се покаже и факта, че първите си точки за пробив Свитолина получи чак в последния гейм на двубоя, когато при 5:2 Мугуруза сервираше за мача. Там обаче отново перфектната Мугуруса се появи и заигра безпогрешно, с което спечели 4 поредни точки, а с това и мача.



Елизе Мертенс пък спря славното завръщане на контузената Сиси Белис в един доста необичайно развил се мач, където белгийката спечели с 6:1 6:7(5) 6:0.



Мачът не започна добре за Белис, като тя правеше много грешки, за сметка на Мертенс, която беше доста агресивна и бележеле уинър след уинър. По този начин Мертенс лесно спечели първия сет 6:1.

Във втория нивото на Белис се покачи значително и играта беше изключително равностойна. Сиси успя дори да измъкне втория сет в много "нажежен" тайбрек, ала силите и все пак не стигнаха за победа и така с разгромен резултат Мертенс затвори двубоя в своя полза. На осминафиналите Мертенс ще играе срещу Симона Халеп. 



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруза разгроми Свитолина; Мертенс се справи с Белис Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook