Мъките на Зверев приключиха след 4-сетова загуба от "щастлив губещ" в Мелбърн

от в 10:39 на 19.01.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев се завърна на корта за началото на настоящия сезон и ужасяващата му контузия от полуфиналите на Ролан Гарос е вече в миналото. Със сигурност обаче не е никак лесно да играеш отново най-добрия си тенис, след като си скъсал връзки на глезена и си отстъствал от ATP Тура в продължение на 6 месеца, а самият Саша призна как няма особени очаквания за представянето си на Аустрелиън Оупън.

Още на старта пък стана ясно, че актуалният олимпийски шампион по-скоро ще използва турнира за натрупване на състезателна практика, имайки предвид крайно неубедителната продукция на бившата трета ракета на света в неговия мач срещу перуанския "щастлив губещ" - Хуан Пабло Варияс. Все пак Зверев се измъкна с успех в решителния пети сет и продължи към втория кръг на състезанието.

Днес обаче силите напуснаха поставения под номер 12 и го видяхме да допуска до голяма степен очаквано поражение предвид обстоятелствата и то от друг "шастлив губещ". Американецът Майкъл Мо беше този, който се възползва по най-добрия начин от отворилата се пред него възможност и надделя с крайното - 6:7(1) 6:4 6:3 6:2, за да премине за пръв път в своята кариера към 1/16-финалите на състезанието от Големия шлем, а там ще го очаква неговия сънародник Джей Джей Уулф.

Откриващият сет стартира отлично за фаворита, който осъществи ранен брейк, но Мо беше готов за битка и веднага възстанови паритета в резултата. Впоследствие сервиращите имаха пълен контрол над случващото се на корта и логично се стигна до тайбрек, където световният номер 107 поведе с 1:0, само че оттам насетне не взе нито точка повече и Зверев направи сериозно крачка към успеха в сблъсъка.

Постепенно германецът започна да губи сериозни количества от физическия си запас на сили и това се отрази на първото му подаване, което далеч нямаше познатата скорост и двойните грешки от ракетата на Саша изобилстваха. "Щастливият губещ" веднага усети колебанията от другата страна на мрежата и реализира мигновен пробив, с чиято помощ съумя да изравни общия резултат.

 Мо видимо се чувстваше по-свеж на корта в третата част и опита да извлече максималното от този факт, вкарвайки опонента си в редица тежки размени от дъното на корта, като неговата стратегия имаше изключително ползотворен ефект, защото го отведе до направата на два поредни пробива в подаването на Зверев и аутсайдерът се откъсна изненадващо напред с 2:1 сета.

В четвъртия сет вече битка на практика нямаше, защото по-високоранкираният тенисист не можеше да се движи нормално по корта и трябваше да предприема твърде големи рискове в опитите си да остане в срещата, но този ход не се отплати и Майкъл Мо можеше да отпразува най-голямата победа в своята кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъките на Зверев приключиха след 4-сетова загуба от "щастлив губещ" в Мелбърн Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън 2023 | майкъл мо | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook