Муратоглу: Алкарас съчетава в себе си най-добрите качества на Голямата тройка

от в 22:03 на 19.10.2022
Калоян Соколов

 Карлос Алкарас е най-младият номер едно в историята на тениса и категорично можем да го определим за тенис феномен. 19-годишният играч се намираше извън топ 100 допреди само една година, но оттогава насам прогресира с изключително бързи темпове и победи всяко едно от най-големите имена в ATP Тура. Наскоро младокът завоюва дебютната си "мейджър" титла, тримфирайки на US Open, а по всичко изглежда, че това ще е само началото на поредица от грандиозни постижения в кариерата на ибериеца. Самият Патрик Муратоглу не пропусна да изрази куп суперлативи по адрес на текущия водач в световната ранглиста, сравнявайки го с членовете на Голямата тройка:

"Той събира в себе си качествата на тримата най-велики в историята. Мисля, че все пак неговата игра най-много се доближава до тази на Федерер. Сходствата между тях са свързани с желанието на Алкарас да е максимално агресивен и креативен, като той винаги се опитва да направи нещо с топката, а не просто да я прехвърли от другата страна на мрежата.

Същевременно Карлос умее да контратакува отлично по подобие на Джокович и е способен да използва силен топспин в ударите си, както и да издържа на дълги разигравания, което е характерно за Надал. На всичкото отгоре, то сервисът на Карлитос е много добър за неговия ръст и освен това разполага с чудесен ретур.

Тенисът на Алкарас е невероятно съчетание между сила и техника. Обикновено е възможно да притежаваш само една от тези две характеристики, само че той е еднакво уверен във всяко едно отношение от играта. Това е невиждано досега в спорта и никога не съм си представял, че може един тийнейджър да бъде толкова завършен състезател" - завърши специалистът.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Алкарас съчетава в себе си най-добрите качества на Голямата тройка Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook