Муратоглу: Не знам дали отново ще видим Серина на корта

от в 12:52 на 26.08.2021
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ ще трябва да се лиши от множество големи имена в тениса, сред които е и 23-кратната шампионка от турнири от Шлема Серина Уилямс. През вчерашния ден тя обяви, че се оттегля от надпреварата в Ню Йорк, тъй като контузията, която получи по време на Уимбълдън, все още не е отшумяла и не ѝ позволява да се състезава на най-високо ниво. Нейният треньор Патрик Муратоглу даде интервю пред TennisMajors, в което разкри подробности около състоянието на американката, но също така сподели, че завръщането на Уилямс на корта не е сигурно.

"Миналата седмица тя тренира съвсем малко, но въпреки това болката съществуваше и не можеше да изпълнява оптимално ударите си. И днес Серина продължава да изпитва болка, а тя означава опасност, означава, че не може да играе по начина, по който ѝ се иска. Главното нещо обаче е, че дори само това да играе, представлява риск.

Не знам какво ще се случи оттук нататък. Не сме говорили за това. Единствено и само обсъждахме US Open, тъй като това беше последната ни цел за сезона. Тя първо трябва да се възстанови и след това ще седнем, за да вземем решение. В момента не съм сигурен за нищо", обясни Муратоглу.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Не знам дали отново ще видим Серина на корта Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | любопитно | патрик муратоглу | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook