Муратоглу: Опитните тенисисти ще имат нужда от по-малко време, за да си върнат формата

от в 12:48 на 10.06.2020
Димитър Беловски

Патрик Муратоглу изказа мнението, че тенисистите като Серина Уилямс и Голямата Тройка ще имат нужда от по-малко време да се завърнат към най-добрата си игра след завръщането си по кортовете щом сезона се поднови.

„По-възрастните играчи, които имат повече опит, като Серина Уилямс и, разбира се, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер ще имат нужда от по-малко време, за да се завърнат на най-доброто си ниво, защото не се нуждаят от толкова много състезания, колкото другите играчи,“ каза Муратоглу.

„Виждали сме и преди в миналото Федерер да печели титла от Големия Шлем след 6 месеца извън кортовете заради контузия… те са единствените, които могат да направят това. Така че си мисля, че те няма да имат толкова неприятности,“ продължи Федерер.

Треньорът на Серина Уилямс каза, че паузата би трябвало да е по-трудна за приемане от младите играчи, защото те са гладни за победи, но сега изведнъж няма мачове и те не могат да се развиват.

„Мисля, че е по-трудно за младите играчи, защото те са гладни за победи. Те усещат, че нещата се развиват добре, те смятат, че стават все по-добри и по-добри ден след ден. Те са толкова амбициозни, защото чувстват, че тенис света им принадлежи. Така че е трудно да спреш и да нямаш възможност да ставаш все по-добър,“ заключи Муратоглу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Опитните тенисисти ще имат нужда от по-малко време, за да си върнат формата Димитър Беловски
Теми:  
патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook