Муратоглу подкрепи Джокович: Малцина биха поставили принципите си пред славата

от в 16:35 на 17.02.2022
Диана Андреева

Новак Джокович недвусмислено заяви в началото на седмицата, че е напълно готов да пожертва всички трофеи и успехи, но не и да се ваксинира срещу COVID-19. Изакзавнето му предизвика сериозен отзвук в социалните мрежи, сред които имаше както множество критики, така и редица изказвания в подкрепа на сърбина за това, че отстоява принципите си. 

В подкрепа на Новак Джокович се изказа и настоящият наставник на Стефанос Циципас и Серина Уилямс - Патрик Муратоглу. В своя Youtube канал французинът сподели със зрителите си, че не е очаквал подобен развой на ситуацията със световния номер едно и е приятно впечатлен от неговата позиция, а ето какви бяха точните думи на специалиста: 

"Ако трябва да бъда откровен, съм наистина изненадан от позицията на Новак Джокович. Не очаквах това да бъде неговият избор. Основната му цел винаги е била да бъде на върха във всяка една класация, да бъде по-добър от Роджър Федерер и Рафаел Надал, но ако не се имунизира, това очевидно няма как да се случи. 

За пореден път Джокович показа на света, че стои плътно зад думите си и дори желанието му да подобрява постоянно рекордите не може да го накара да не отстои принципите си. Впечатлен съм от Новак. Той отново се доказа като истински шампион.

След изявлението, което направи пред BBC, заслужава да получи единствено и само адмирации. Хората трябва не да го критикуват, а да го поздравяват, защото малцина са тези, които ще поставят принципите си пред славата и успехите." - завършва Муратоглу.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу подкрепи Джокович: Малцина биха поставили принципите си пред славата Диана Андреева
Теми:  
Covid-19 | джокович | новак джокович | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook