Муратоглу разкри 3-те причини, поради които Кирьос може да победи Джокович и Надал

от в 16:41 на 03.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос внася страст и неповторимо присъствие в света на тениса. Неговият вълнуващ стил е винаги заплаха за неговите опоненти, като това важи най-вече за кортовете на Уимбълдън. Вчера австралиецът записа изключително престижна победа на "свещената трева", надигравайки четвъртия поставен Стефанос Циципас и така се класира за осминафиналите в британската столица.

Изглежда силната игра на Кирьос е впечатлила сериозно френския специалист Патрик Муратоглу, защото той направи специално видео, в което изтъква как бившият номер 13 би могъл да победа Надал и Джокович в третата "мейджър" надпревара през сезона, а ето и 3-те причини, с които се аргументира Муратоглу:

1. "Ник притежава страхотна вариативност от сервис. Той има един от най-мощните начални удара в Тура, но същевременно редовно си позволява да сервира отдолу. Това може да бъде много ефективно оръжие за него, защото другият тенисист не знае какъв сервис ще последва.

2.Играта му е непредвидима. Кирьос разполага с толкова много опции, че е трудно да разгадаеш действията му. Трябва да отчетем и отличното му доковане, с чиято помощ би могъл да изпълнява къси топки от всяка една точка на корта. Винаги е способен да прикрива намеренията си, така че е почти невъзможно да бъдеш подготвен за продължението на разиграването.

Той е безстрашен. Ник е побеждавал всеки един от членовете на Голямата тройка и никога не е губил от Новак Джокович. Тези обстоятелства ни показват как за него не е проблем да се изправя срещу най-добрите в света. Когато Кирьос играе най-добрия си тенис, то малцина могат да го победят. В това число включвам Рафа и Новак. Големият въпрос е дали може да го направи седем път подред във формат 3 от 5 сета" - анализира настоящият треньор на Симона Халеп.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу разкри 3-те причини, поради които Кирьос може да победи Джокович и Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | Обзори | патрик муратоглу | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook