Муратоглу разкри причините за раздялата си със Серина Уилямс

от в 14:13 на 18.06.2022
Калоян Соколов

Патрик Муратоглу си е спечелил реномето на един от най-уважаваните тенис специалисти през последното десетилетие и огромна част от най-добрите играчи тренират именно в академията на французина. Муратолгу е работил с редица първокласни състезатели през годините, но категорично големите му успехи идват по време на неговото сътрудничество със Серина Уилямс. Бившата номер едно го назначава за свой треньор през 2012-та година, когато се намира в труден период в своята кариера, след като за пръв път е отпаднала в първия кръг на "мейджър" турнир.

Оказва се, че това е напълно правилно решение, защото американката печели цели 10 титли от Големия шлем през следващия девет сезона и Патрик несъмнено е една от главните причини да определяме Уилямс за вероятно най-великата тенисистка в историята на спорта. Не всяко партньорство обаче има щастлив край, тъй като французинът изостави състезателката си, за да работи със Симона Халеп, която беше една от най-големите съпернички в последните години на 23-кратната шампионка от Шлема и тя побърза да изтрие бившия си наставник от всички възможни социални медии.

Въпросната постъпка не остана незабелязана от медиите, а Винъс Уилямс също последва своята сестра и прекрати всякакъв контакт със специалиста, който най-после даде ясното за получилата се ситуация и заяви следното в скорошно свое интервю:

"Попитах я какво иска да прави за в бъдеще, но тя нямаше никаква яснота. Щеше ми се да науча дали възнамерява да участва на Ролан Гарос, защото оставаха само шест седмици до турнира, само че отново не получих отговор. Тогава ѝ казах, че ако не се яви на тренировка идния понеделник, то ще се считам за освободен от длъжност и така всичко приключи. Честно казано си мислех, че треньорската ми кариера приключва в този момент, защото моят ентусиазъм е бил винаги най-силната ми черта, а тогава усещах как съм го изгубил и не бих могъл да върша работата си достатъчно добре, ако не горя по същия начин отвътре - призна настоящият треньор на Симона Халеп.

Източник: Tennishead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу разкри причините за раздялата си със Серина Уилямс Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | патрик муратоглу | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook