Муратоглу: Руне не впечатляваше с нищо, когато дойде при мен, но мислеше като шампион

от в 17:31 на 07.11.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне сътвори истински подвиг на изминалия Мастърс в Париж, където победи цели петима представител на топ 10 по пътя си към своя дебютен трофей от тази категория турнири. Особено впечатяващо беше поведението на тийнейджъра във финалния двубой срещу Новак Джокович, тъй като скандинавецът изоставаше в резултата почти през цялото време, ала не се поддаде на нервното напрежение и в крайна сметка надигра 21-кратния носител на "мейджър" трофеи. Безспорно пък най-сериозна роля за израстването на 19-годишния талант има френския специалист Патрик Муратоглу, който отговаря за развитието на световния номер 10 от първите му стъпки в състезания тенис до ден днешен. Оказва се, че реномираният треньор не е възлагал чак толкова големи надежди за бъдещето на състезателя в самото начало, но датчанинът му е направил силно впчатление с работната си етика и сега целите пред екипа са по-високи от всякога:

"Холгер пристигна в моята академията, когато беше на само 13 години и не ми направи особено първо впечатление с играта си. Той вече беше сред най-добрите във своята възрастова група, само че тенисът му бе съвсем обикновено и нямаше даден удар, който да се откроява над останалите. Зрителите търсят играчът да блести с нещо конкретно на корта, а при Руне нямаше нищо такова. Още тогава обаче това момче ме впечатли с начина си на мислене и отдаденост към спорта. Именно тези две неща го превърнаха в шампион, докато всички останали елементи съумяхме да развием във времето.

Форхендът, бекхендът и сервисът са елементи, които се надграждат във времето, само че най-важното нещо е да притежаваш нужния характер, за да бъдеш успешен и чак тогава идват техническите подобрения. Точно това ме впечатли в Холгер, защото той винаги е вярвал изключително много в себе си и точно тази негова черта ме заплени най-много.

Истината е, че той има още много място за подобряване в играта си. Сезонът вече е към края си и можем да поработим над това, тъй като максималният му потенциал далеч не е достигнат в повечето елементи. Прекрасно е, че вече Холгер е в топ 10, но амбициите му са значително по-сериозни.

Мисля, че все още не сме виждали най-добрия тенис, на който този младеж е способен. Да, равнището му е далеч по-високо спрямо преди, но ще се постраем демонстрираното в Париж да се превърне в константа, а не просто единично избухване" - завърши Муратоглу.

Източник: TennisMajors

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Руне не впечатляваше с нищо, когато дойде при мен, но мислеше като шампион Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | патрик муратоглу | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook