Муратоглу: Серина може да бъде много опасна върху клея

от в 13:35 на 02.04.2021
Калоян Соколов

Серина Уилямс не е участвала в турнир от Откритото първенство на Австралия насам, когато допусна тежко поражение от Наоми Осака във полуфиналната фаза и по този начин остана на кота от 23 титли в Големия шлем, като за пореден път не успя да изравни върховото постижение на Маргарет Корт от 24 трофея.

Патрик Муратоглу обаче смята, че това е единствено въпрос на време и американката ще се завърне по-силна отвсякога по време на надпреварите от клей сезона. Треньорът разкри, че Уилямс е в невероятно добра физическа форма още от началото на календарната година и е готова за нови големи успехи:

"Серина ще трябва да работи много повече на червените кортове за спечелването на точките, защото там сервисът не дава такова предимство. Тя знае, че всяко разиграване ще бъде истинска битка и точно поради тази причина е наблегнала много сериозна на кондиционната си подготовка. Очаквам от нея страхотни резултати на клей, ако бъде на 100 процента здрава, защото още в Мелбърн беше готова за титлата, но изигра мач далеч под стандартите си срещу Осака" - завърши треньорът на голямата шампионка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Серина може да бъде много опасна върху клея Калоян Соколов
Теми:  
клей | любопитно | патрик муратоглу | ролан гарос | серена уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook