Муратоглу за работата си със Серина и успехите, които заедно са постигнали

от в 15:34 на 02.10.2021
Диана Андреева

Патрик Муратоглу е наставник на Серина Уилямс вече повече от 8 години. Двамата работят заедно от 2012 година, а през годините са преминали през наистина много. В откровено интелвю Муратоглу сподели как смята, че е помогнал на американката в началото на съвместната им работа и разкри малко повече около това на какво всъщност се дължат успехите на 23-кратната шампионка от Големия шлем. Ето какво точно разказа той: 

"В самото начало, когато започнахме да работим заедно, Серина страдаше от сериозна липса на увереност. През 2012 тя достигна до полуфинала на Уимбълдън, като по това време се намираше под номер седем в подреждането. Помня, че бях в ресторанта, когато тя дотича при мен с широка усмивка и ми каза „Страхотно, каквото и да стане, ще бъда номер три в понеделник“. Вместо обаче да споделя ентусиазма ѝ, аз отвърнах „И какво от това? Изненадан съм, че смяташ това за успех. Можеш ли да ми обясниш какво хубаво виждаш?“. По-късно същата вечер тя ми изпрати съобщение, което гласеше „Извинявай за това, което казах по-рано. Да съм на трето място не е задоволявщо, да съм на второ – също“. В този момент успях да ѝ помогна да преоткрие себе си. 

Олимпийските игри в Лондон бяха изключителни. Титлата на Уимбълдън даде на Серина такава огромна увереност, че тя чувстваше, че може да ходи по вода. Доминираше срещу всички на Игрите, а какво да кажем за финала: 6;0 6:1 срещу Шарапова. В онзи момент Серина играеше най-добрия тенис в живота си. Беше недосегаема. По-късно, в края на 2014 и началото на 2015, тя спечели четири поредни титли от Големия шлем, играейки страхотен тенис. 

В началото на 2013 Серина ми каза, че не е печелила Ролан Гарос от 11 години. Бяхме категорични, че искаме да променим това, и си поставихме този турнир като основна цел. Тя не загуби нито един мач на клей в онази година и вдигна последователно титлите в Чарлстън, Мадрид, Рим, Ролан Гарос и Бостад. Дори Рафаел Надал не е успявал да направи това." - завърши Муратоглу. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу за работата си със Серина и успехите, които заедно са постигнали Диана Андреева
Теми:  
патрик муратоглу | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook