Муратоглу за случая в Акапулко: Това, което последва за Зверев, бе прекалено

от в 08:46 на 22.03.2022
Мирела Николова

Кариерата на Александър Зверев бе белязана от нов скандал през февруари, когато след края на един от двубоите си на двойки на АТР 500 турнира в Акапулко германецът позволи емоциите му да го завладеят изцяло и избухна остро към съдията, отправяйки ругатни по негов адрес и удряйки стола му с ракетата си. Това предизвика дисквалификацията на световния №3, която бе последвана от загуба на всички точки и пари, заработени от Саша по време на надпреварата в Мексико, както и налагане на допълнителна глоба за неспортсменско поведение. 

Впоследствие, след подробно разглеждане на случая, на Зверев му бе наложен пробационен период за срок от 12 месеца, в които трябва да се въздържа максимално от подобни прояви, тъй като в противен случай ще последва отстраняване от Тура за 8 седмици. Този казус предизвика широк отзвук в тенис средите, като сред изказалите своето мнение бе и Рафаел Надал, който бе категоричен, че наказанието на германеца е трябвало да бъде по-сурово. На коренно противоположния полюс пък е треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, който наскоро коментира случая в своя YouTube канал.

"Когато за първи път гледах кадрите от Акапулко, на които Александър Зверев крещи и удря стола на съдията, веднага ми стана ясно, че ще последват проблеми. Съгласен съм, че Саша стигна твърде далеч, но въпреки това не ми харесва как всички се нахвърлят и се опитват да смачкат някого, когато е направил грешка. Мисля, че някои от феновете прекалиха с отношението си. Зверев постъпи лошо и направи грешка, сам го призна, след което получи наказание. Мисля, че е време да приключим тази тема и да оставим ситуацията зад гърба ни", допълни още французинът. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу за случая в Акапулко: Това, което последва за Зверев, бе прекалено Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | александър зверев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook