Мъри бе опрян до стената срещу 106-ия в света, но показа класа и започна успешно в ИУ

от в 22:37 на 11.03.2022
Мирела Николова

От началото на сезона са изминали малко повече от два месеца, като за този период Анди Мъри и Таро Даниел трябваше да се изправят три пъти един срещу друг. В досегашните си срещи през 2022-ра двамата си бяха разменили по една победа, но днес успехът бе на страната на британеца, който бе опрян до стената, но за пореден път показа своята класа и непримирим дух, за да реализира обрат с 1:6 6:2 6:4 и да продължи към втория етап на Мастърса в Индиън Уелс, където го очаква сблъсък с Александър Бублик.

В откриващите минути на срещата наблюдавахме множество продължителни размени на удари от дъното на корта, което даде известно преимущество на британеца и в третия гейм той достигна до два поредни брейкбола, които обаче бяха погубени след два сгрешени ретура, съчетани с безупречна игра в атака на японеца. Именно това бе и последният оспорван гейм до края на сета, тъй като от там насетне Даниел се възползваше по блестящ начин от изключително плитките и пасивни удари на бившия №1, за да спечели 16 от следващите 18 точки и така да реализира два пробива на нула, които му донесоха предимство в общия резултат.

Ролите във втория сет изцяло се обърнаха, след като Мъри показа непримирим дух и осъществи брейк, който впоследствие безпроблемно затвърди, за да се оттегли на първата почивка с 3:0. Вече повел в резултата, трикратният шампион от Шлема се чувстваше комфортно на корта, което му позволяваше да предприема пътя на атаката и не след дълго разви преднината си до 5:0. Макар да допусна да бъде пробит на нула, докато сервираше за сета, сър Анди не се поколеба в ответното противниково подаване  и съумя да затвори частта на ретур, вкарвайки мача в трети решаващ сет.

Началото в него бе кошмарно за двукратния олимпийски шампион, който загуби първите осем точки и отново се оказа догонващ с 0:2. Британският представител обаче отново не се предаде и с всяка следваща точка ударите му добиваха все повече острота, което бе в основата на възстановяването на паритета за 3:3. Съвсем скоро Мъри отново бе изправен до стената, тъй като в деветия гейм съперникът му се сдоби със скрит мачбол, който обаче бе отразен след чудесен кик сервис. След само няколко минути напрежението се прехвърли върху ракетата на Даниел, който допусна серия от непредизвикани грешки, подарявайки успеха в мача на световния №88.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри бе опрян до стената срещу 106-ия в света, но показа класа и започна успешно в ИУ Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | индиън уелс | Обзори | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook