Мъри бе затруднен от световния №354, но все пак си осигури сблъсък със Синер!

от в 20:47 на 09.11.2021
Мирела Николова

Анди Мъри навлиза във форма през последните месеци, след като постигна престижни победи над Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Франсис Тиафо. Днес британецът отново показа убедителна игра на старта на АТР 250 турнира в Стокхолм, където надделя над тръгналия от квалификациите Виктор Дурасович с 6:1 7:6(7) за малко повече от час и 30 минути престой на корта. В следващия етап бившият водач в ранглистата ще се изправи срещу топ поставения в схемата Яник Синер.

Още от началните минути си пролича разликата в класите на двамата състезатели, като норвежецът не успяваше да устои на високото темпо на игра, налагано от трикратния шампион от Шлема, който съвсем скоро излезе напред в резултата с преднина от два пробива и 5:0. Дурасович не разполагаше с необходимите качества, за да се противопостави на опонента си, и сетът скоропостижно отлетя в сметката на Анди.

Втората част стартира с продължителен сервис гейм на по-нискоранкирания състезател, който в крайна сметка предаде подаването си и отново се оказа догонващ в резултата. От своя страна, Мъри също допусна колебания на начален удар в средата на сета, което доведе до изравняване на резултата - 3:3. Паритетът се запази до 6:6 и така се наложи тайбрек да реши изхода на тази толкова равностойна част. В него британецът достигна до 2 поредни сетбола, които бяха отразени от Дурасович, но в крайна сметка опитът надделя и Мъри подпечата победата при третия си опит.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри бе затруднен от световния №354, но все пак си осигури сблъсък със Синер! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook