Мъри: Клеят съсипва тялото ми; няма да играя на червено през този сезон

от в 20:14 на 07.02.2022
Калоян Соколов

Анди Мъри може да е с метална тазобедрена става, но по никакъв начин не възнамерява да се откаже от тениса на най-високо ниво и наскоро достигна до първия си финал в ATP Тура от близо три години насам. В момента британецът се намира в Ротердам, където временно ще поднови сътрудничество с Даниел Валверду, под чието ръководоство навремето спечели две "мейджър" титли.

Бившият номер едно обаче ще си вземе дълга почивка от спорта през тази пролет, тъй като не възнамерява да участва в нито една надпревара през клей сезона, а ето и неговите мотиви за вземането на въпросното решение:

"В момента не възнамерявам да играя на клей през тази година. Тази настилка влоши здравословните ми проблеми през последните години и беше на път да съсипе изцяло моето тяло. Сега се чувствам отлично, така че не желая да рискувам нови евентуални усложнения, които да доведат до поредна сериозна травма. Не казвам, че нямам желание да играе на червено до края на кариерата си, но турнирите на трева са мой приоритет и искам да се подготвя оптимално за тях. Все пак не желая да бездействам и може да участвам на някои по-малки състезания през този отрязък от сезона" - завърши трикратният шампион от Шлема.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Клеят съсипва тялото ми; няма да играя на червено през този сезон Калоян Соколов
Теми:  
анди мъри | клей | клей кортове | мъри | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook