Мъри: Оптимист съм, защото на тренировки опонентите ми не ме разгромяват

от в 13:20 на 27.06.2021
Диана Андреева

Анди Мъри заслужено се нарежда в класацията на тенисистите с най-много спечелени титли на ниво ATP през Open ерата. Британецът безспорно е един от най-способните състезатели в Тура, ала неприятни контузии му попречиха да реализира потенциала си. Мъри бе изваден от корта за продължителен период, но отново е готов да излезе на голямата сцена и да показва на света на какво е способен. 

Двукратният шампион на Уимбълдън и любимиц на публиката ще се завърне на All England Club през идващата седмица. След като откри кампанията си на тревни кортове в Куинс по-рано предз месеца, Мъри далеч не показа обещаваща игра на своите почитатели. Но в момента бившият номер едно сподели, че е много по-мотивиран и се чувства във форма, а ето и точните му думи:

"Начинът, по който се представям в тренировките срещу някои от топ играчите, ми дава оптимизъм, тъй като не ме разгромяват. Играя добре срещу всички, с които съм правил спаринг през последните няколко дни. Това е нещо наистина позитивно за мен. Тези занимания ме карат да съм уверен, че ако тялото ми издържи, мога да се представя добре и да се съревновавам на най-високо ниво с тези момчета.

Липсваше ми усещането да съм на Ценралния корт, както и напрежението, което изпитваш в такива моменти. Това чувство ме тревожеше доста преди шест или седем години, но докато бях извън игра осъзнах колко ми липсва. Нямам търпение да го почувствам отново. Не съм притеснен, просто наистина искам да играя.", завърши Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Оптимист съм, защото на тренировки опонентите ми не ме разгромяват Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook