Мъри вгорчи завръщането на Надал и е на финал в Абу Даби!

от в 19:34 на 17.12.2021
Диана Андреева

20-ият мач в историята на тениса между Рафаел Надал и Анди Мъри вече е в историята. Срещата, определила финалиста на Mubadala World Tennis Championships и съперник на Андрей Рубльов за титлата, завърши в полза на сър Мъри - 6:3 7:5. Това е поредната победа на сметката на британеца, която отново доказва, че той постепенно се доближава до върховата си форма и е напълно подготвен за предстоящия сезон, започващ след точно две седмиц. 

Този мач бе очакван с голямо нетърпение от тенис почитателите. Причината беше не само това, че в последните дни от 2021-а ще се проведе един супер сблъсък, ами и това, че Рафаел Надал прави своето голямо завръщане в Тура. Испанецът отсъства в продължение на четири месеца поради травма, но вече се чувства напълно здрав и готов да се съревновава на най-високо ниво. Изглежда обаче самият той все още не е намерил върховата си форма, защото днешната му изява бе повече от неудовлетворяваща. 

Доминацията на британеца бе водеща в хода на мача, а агресията в тениса му играеше голяма роля в случващото се на корта. Самият Надал често допускаше необясними неточности, като същевременно излизанията на Мъри към мрежата почти винаги се оказваха пагубни за Рафа, който и в крайна сметка отстъпи след 94 минути игра. 

Играта на Надал още от началните минути не напомняше на познатия стил, който многократно е извеждал Рафа към ввърха. Остротата в тениса на Матадора отсъстваше, докато неговият противник се представяше повече от впечатляващо. Началният удар на Надал беше най-доброто му оръжие, но дори и на него Мъри намираше начин да се противопостави, което и доведе до края на първия сет в полза на Анди при резултат 6:3. 

Началните геймове във втория сет вървяха равностойно и изглеждаше сякаш надеждата на Надал да се завърне в резултата все още е жива, но Мъри бързо пое ситуцаията в свои ръце. Британецът постепенно все по-често затрудняваше своя противник със брилянтните си отигравания, но началният му удар не бе достатъчно стабилен и паритетът в геймовете така и не бе заличен до 5:5. Именно в последния възможен момент Мъри съумя да реализира пробив, а това му беше и напълно достатъчно, за да може да се поздрави с крайната победа в тази среща и да се доближи на едва един успех от голямата титла на демонстративното събитие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри вгорчи завръщането на Надал и е на финал в Абу Даби! Диана Андреева
Теми:  
mubadala world tennis championship | анди мъри | мъри | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook