Мъри за следващата генерация в АТР Тура: Тенисът е в сигурни ръце

от в 18:31 на 09.03.2022
Диана Андреева

 Отстъпването на Голямата тройка в мъжкия тенис се забелязва през последните години, а почитателите на спорта насочват вниманието си към следващото поколение играчи, в търсене на нови фаворити в Тура. Анди Мъри, макар самият той да е сред активните състезатели, също внимателно наблюдава изявите на своите млади колеги и има своите любимци. За YouTube акаунта на Moselle Open бившият световен номер едно отговори на любопитни въпроси, зададени от феновете, а ето и най-интересното, което британецът сподели пред камерата:

"Играчите, които ми доставя удоволствие да гледам? Бих споменал на първо място Циципас - смятам, че притежава невероятен тенис. Харесва ми и стилът на Алкарас. Макар той да е все още млад, вярвам, че ще остави сериозна следа в историята на спорта. Списъкът далеч не приключва дотук, но ако трябва да добавя още само един представител на следващата генерация, на когото мога да кажа, че съм фен, бих посочил Лоренцо Музети. 

Знам, че вече Даниил Медведев не е приеман за млад тенисист, но бих искал да спомена и него. Наистина ми харесва да наблюдавам играта му. Смятам, че има много по-различен стил от една сериозна част от нашите колеги. Тенисът му е много нетипичен, а аз съм почитател именно на разнообразието. Отстрани Даниил изглежда като лесно препятствие за всеки, но всъщност едва малцина могат да се противопоставят на подобна техника. Той се отличава и с интелигентните си постъпки, което е едно сериозно предимство." - завърши Мъри.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри за следващата генерация в АТР Тура: Тенисът е в сигурни ръце Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | даниил медведев | карлос алкарас | лоренцо музети | мъри | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook