Мъри за сълзите на Осака: Спортистът трябва да е готов за игра и в тази ситуация

от в 17:05 на 14.03.2022
Калоян Соколов

Вчерашния ден беше много тежък за Наоми Осака, която стана обект на расистки подмятания от страна на публиката, а също така един от зрителите държеше да уведоми японката, че нея изобщо не я бива и това се отрази крайно пагубно на бившата номер едно. Осака загуби разгромно мача си от втория кръг на надпреварата в Индиън Уелс и впоследствие напусна корта обляна в сълзи.

Анди Мъри пък беше запитан за въпросната ситуация в своята пресконференция и както винаги изрази интересна гледна точка, като ето какви бяха точните думи на трикратния шампион от Шлема:

"Съчувствам на Наоми, но същевременно това е съвсем често срещана практика в спорта и никой не е бил подминат от подобни обиди. Очевидно е, че тя се разстрои много, само че трябва да си готов да се състезаваш при подобни обстоятелства, защото те са неминуема част от всяко едно състезание. Веднага мога да дам пример с футбола, където нещата са в пъти по-зле и феновете на домакинския отбор използват всеки един удобен момент, за да изрекат купища ругатни по адрес на съперника и дори понякога се стига до физически заплахи.

Наблюдавам тази картина и се чудя как това би могло да се приеме за нормално, тъй като несъмнено ще имаш сериозни проблеми, ако се държиш така на улицата и навярно веднага ще бъдеш уволнен с подобно поведение от работното си място. Самият аз съм ставал обект на този тип атаки, вземайки участие в някои от гостуващите срещи на Великобритания за Купа "Дейвис" и не е никак приятно, ала си длъжен да се приспособиш към ситуацията" - завърши Мъри.

Източник: GoTennis.ru

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри за сълзите на Осака: Спортистът трябва да е готов за игра и в тази ситуация Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | анди мъри | интервюта | любопитно | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook