Murray River Open: Стан Вавринка бе на гейм от отпадането, но оцеля и ще играе на четвъртфинал

от в 07:59 на 05.02.2021
Владислав Риждов

Австралийският тенисист Алекс Болт бе на гейм от това да елиминира поставеният под номер едно Стан Вавринка, но швейцарецът за пореден път показа борбения си дух и се класира за четвъртфинал.

Мачът бе прекъснат още след първия гейм заради дъжд. След подновяването му Стан Вавринка пръв достигна до шансове за брейк, но австралиецът ги отрази. В седмия гейм обаче Болт реализира пробив, но не можа да го затвърди и Вавринка изравни за 4:4. Впоследствие Стан проби съперника си още веднъж и така спечели първия сет след малко над час игра.

Втория сет започна силно за Болт, който поведе бързо с 2:0, пробивайки Вавринка още в откриващия му сервис гейм. Болт запази преднината си, като показа стабилна игра от основната линия и въпреки че Стан имаше шансове да си върне брейка пасив, Болт докара нещата до решителен трети сет, печелейки втората част с 6:4.

В последната част агресивната игра от страна на Болт даде резултат и той бързо поведе с 3:1. Далеч не показвайки най-добрият си тенис Вавринка успяваше да печели сервис геймовете си и принуди съперника си да сервира за мача. Точно тогава обаче Болт не издържа на напрежението и предаде сервиса си, а Стан показа, че не трябва да бъде отписван лесно. В крайна сметка до повече пробиви не се стигна и мачът щеше да бъде решен с тайбрек.

В тайбрека Вавринка поведе комфортно с 3:1, но Болт съумя да спечели три поредни точки и да обърне резултата в своя полза. Все пак Вавринка не допусна да се стигне до изненада и с отлично сервиране успя да измъкне тайбрека със 7:5 точки, а с това и мача. 

По-късно днес за швейцарецът предстои мач със Жереми Шарди.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Murray River Open: Стан Вавринка бе на гейм от отпадането, но оцеля и ще играе на четвъртфинал Владислав Риждов
Теми:  
Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook