Музети надделя над Корда, Гофен допусна двусетова загуба в Лион

от в 20:43 на 19.05.2021
Диана Андреева

Лоренцо Музети спечели битката на следващото поколение тенисисти със Себастиан Корда. Италианецът доказа, че независимо от крехката си възраст е способен да играе на достатъчно високо ниво, за да се справи с играчи от първите 70 в ATP класацията. Музети се нуждаеше от малко над два часа, за да може след трисетова драма да си осигури място в 1/4-финалната фаза на Lyon Open 2021. Италианецът се класира сред последните осем в надпреварата и при каретата, където си партнира с Томи Пол. 

В първия мач от днешната програма, часове преди да започне дъжда във Франция, Музети и Корда изиграха един много оспорван мач. Продължителни разигравания, редица впечатляващи удари и чести излизания на мрежата бяха само част от причините двубоят да бе от най-високо ниво, ала Лоренцо демонстрира по-устойчива психика и това му позволи в крайна сметка да се поздрави с успех. 

Следващото препятствие по пътя на Музети ще бъде Аляж Бедене. Представителят на Словения се класира за тази фаза от турнира след изненадващ двусетов триумф над бивш член на топ 10 и финалист на ATP Finals - Давид Гофен. Гофен отстъпи след 7:6(4) 6:3, като това е поредното неочаквано поражение, което той допуска. Изглежда, че Гофен все още не се е възстановил напълно от скоро получената травма, а дали ще е готов за предстоящия турнир от Големия Шлем предстои да разберем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети надделя над Корда, Гофен допусна двусетова загуба в Лион Диана Андреева
Теми:  
аляж бедене | бедене | гофен | давид гофен | лоренцо музети | музети | себастиан корда | тенис турнир в лион

Коментари





Следвайте ни в Facebook