Музети: Надявам се някой ден да достигна нивото на Синер

от в 14:24 на 20.05.2021
Владислав Риждов

Лоренцо Музети се класира за четвъртфиналите на надпреварата във френския град Лион. Италианецът надделя с резултат 6:3 1:6 6:4 над друг млад талант в лицето на Себастиан Корда. Това е втори четвъртфинал за Музети, който достигна до тази фаза и на турнира в Каляри.

"Мачът бе труден. Мисля, че се борих здраво и заслужавах победата. Започнах много добра срещата, но после трябваше да спрем заради дъжда, след това нещата се промениха. За щастие успях да спечеля първия сет, но във втория ситуацията за мен стана сложна, тъй като не се възползвах от възможностите за пробив, които имах. В същото време Себастиан подобри играта си и стана по-агресивен. Не изиграх най-добрия си мач, но в крайна сметка успях да надделея благодарение на силната си воля", сподели световният номер 88 в интервюто си след мача.

При добро представяне в надпреварата Музети ще има възможността да пробие в топ 80 на ранглистата за първи път в своята кариера. Тинейджърът направи сравнение между себе си и Яник Синер, като заяви, че един ден иска да надмине своя сънародник.

"И двамата с Яник сме много млади, но изминахме различни пътища към АТП Тура. Той почти не участваше в юношески турнири, докато аз взимах участие в много от тях. Яник е една година по-голям от мен и се справя чудесно, надявам се един ден да достигна неговото ниво, а защо не и да го задмина", завърши Музети.

Източник: Tennis.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети: Надявам се някой ден да достигна нивото на Синер Владислав Риждов
Теми:  
лоренцо музети | тенис турнир в лион | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook