Музети надви Еванс в двучасова битка; световният №94 разгроми Корда в Барселона

от в 23:38 на 19.04.2022
Мартин Петков

Лоренцо Музети все повече намира формата си, след като в началото на месеца бе даден старт на клей сезона. Световният номер 66 изигра силен турнир на Мастърса в Монте Карло, като продължи доброто си представяне и през днешния ден на надпреварата в Барселона, за да надвие Даниел Еванс след 6:4 7:6(8) и близо 2 часа престой на корта. В осминафиналната фаза на турнира за младежа предстои да срещне Диего Шварцман в повторение на сблъсъка им от миналата седмица в Княжеството.

Италианецът стартира ударно двубоя, като оказа сериозен натиск върху подаването на съперника си и реализира ранен пробив. Музети се представяше блестящо на начален удар в хода на своите сервис геймове, като поддържаше изключително висок процент спечелени точки и закономерно, без излишни трудности, записа откриващия сет на сметката си.

Представителят на следващата генерация продължи да развива играта си в началните минути на втората част, което му позволи аналогично на първата да поведе с пробив. Еванс, от своя страна, изпаднал в ,,нокдаун", се абстрахира от допуснатите неточности, напрежението го напусна и на бърза ръка британецът спечели пет последователни гейма, обръщайки развоя на събитията. Италианецът запази нужното спокойствие и при сервис на съперника за частта реализира пробив, за да възстанови паритета, като се стигна до оправдан тайбрек. В дългия гейм водачеството се менеше постоянно чрез мини пробиви, но нервите на Музети се оказаха по-здрави в ключовите мигове и след два спасени сетбола съумя да сложи точка на спора при втория си мачбол, с което продължава напред на турнира в Барселона.

В един от ранните мачове за деня на корта в Каталуния излязоха Себастиан Корда и Карлос Табернер. Двубоят се разви с изключително бързи темпове, след като испанецът дирижираше случващото се и се възползваше от грешките на съперника, за да стигне до крайната победа с 6:3 6:0 за едва 67 минути игра. В следващата фаза на турнира в Барселона за квалификанта предстои сблъсък срещу третия поставен в лицето на Феликс Оже-Алиасим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети надви Еванс в двучасова битка; световният №94 разгроми Корда в Барселона Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | даниел еванс | карлос табернер | лоренцо музети | себастиан корда | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook