Музети взе първата си победа от Ролан Гарос насам, Корда се оттегли от мача си

от в 00:37 на 01.09.2021
Диана Андреева

Лоренцо Музети - един от участниците на предстоящия Sofia Open 2021, започна участието си на последния за сезона мейджър турнир с победа над участващия с уайлдкард Емилио Нава - 6:7(5) 6:4 6:1 6:3. Победата му стана факт след точно два часа и 31 минути, а с това той намери място в следващия етап от надпреварата, където му предстои сблъсък с друг местен представител, а именно "сървботът" Райли Опелка. 

Музети започна мача много несигурно. За сметка на това неговият противник веднага се настрои към условията на игра в Ню Йорк и започна да демонстрира класата си. Подкрепян от своите сънародници по трибуните Нава създаде сериозни проблеми на своя противник. Класираният под номер 385 тинейджър обаче със сигурност направи добро впечатление на тенис обществеността, изпълнявайки мощни удари от дъното на корта, които на моменти бяха невъзможни за връщане от Музети. 

Все пак обаче, когато намери своя ритъм, Музети изцяло пое контрол над случващото се. Лоренцо не позволи нито за миг повече почитателите на тениса да се съмняват в мотивацията му да се представи добре през тази и следващата седмица и така сложи край на срещата в своя полза. В помощ на италианецът дойдоха и купищата непредизвикани грешки на неговия опонент, с който само преди два сезона се изправиха един срещу друг във финала на юношеския Australian Open. 

В друга среща от деня Себастиан Корда отстъпи на Николоз Басилашвили след 6:2 2:1 и отказване. Спекулациите около причината, стояща зад решението на местния представител да се оттегли са много, но най-вероятно той страдо от летен вирус и не се чувства в достатъчно добра кондиция, за да се състезава на кортовете в Ню Йорк. Това е неприятен начин Себш до сложи край на участието си в US Open 2021, тъй като той пропусна Олимпийските игри в Токио, за да може да си подготви по-добре за последниа за годината турнир от Големия шлем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети взе първата си победа от Ролан Гарос насам, Корда се оттегли от мача си Диана Андреева
Теми:  
us open | лоренцо музети | николоз басилашвили | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook