Мюнхен: Рууд срещна трудности, но осъществи блестящ обрат на старта!

от в 16:45 на 28.04.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд все още се намира далеч от познатото ни ниво на клей, като неубедителните му резултати в Монте Карло и Барселона затвърждават всеобщото мнение. Норвежецът през тази седмица взима участие на турнира в Мюнхен, където цели да възвърне печелившото си представяне върху землената настилка, а жребият му отреди на старта да срещне Алекс Молчан.

В хода на двубоя станахме свидетели на метаморфоза в играта на световния номер 7, който след ужасяващ старт на мача преобърна събитията на корта, за да стигне до крайния успех с 3:6 6:4 6:4, дошъл за 2 часа и 17 минути на корта. Във фазата на четвъртфиналите за Рууд предстои да срещне поставен тенисист в лицето на Ботик Ван де Зандсхулп.

В първоначалните минути на мача норвежецът изпитваше огромни проблеми на начален удар и допусна множество неточности, което позволи на световния номер 46 да открадне инициативата, като реализира два пробива, за да излезе напред в резултата с 4:0 след малко над четвърт час игра. Молчан допусна лек спад, но не се поддаде на напрежението да е в лидерската позиция на корта и задържа подаванията си, за да запише откриващия сет на сметката си.

Рууд предприе рисковани действия в началото на втората част и покачи значително агресията в ударите си, което се оказа правилна стратегия и той взе ранна преднина с пробив. Словакът постепенно изгуби контрола в сервис геймовете си, като единствено силната му воля го държеше в частта, отразявайки брейкболи. Световният номер 7 намери началния си удар, което му позволи да наложи своето темпо, за да притъпи ритъма в играта на съперника и заслужено стигна до изравняване в общия резултат.

Молчан стартира силно в решителния сет, като на няколко пъти разполагаше с възможности за пробив, но до такъв така и не се стигна, благодарение на умелата защита от страна на именития си противник. Норвежецът преодоля моментния спад и започна да диктува случващото се, за да си осигури възможност за пробив в деветия гейм, която реализира с мощен форхенд по правата. Рууд застана сервис за победата в идните минути и се справи безупречно, за да триумфира в 1/8-финалите по пътя към титлата в Бавария.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мюнхен: Рууд срещна трудности, но осъществи блестящ обрат на старта! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс молчан | каспър рууд | мюнхен

Коментари





Следвайте ни в Facebook