Мюнхен: Ван де Зандсхулп нанесе поредно разочарование на Рууд през клей сезона

от в 16:53 на 29.04.2022
Калоян Соколов

Каспър Рууд имаше много силен минал сезон, през който спечели пет титли и дебютира в световния топ 10. Норвежецът най-вече блесна с изявите си на червени кортове, триумфирайки на цели четири надпревари върху землена настилка. Рууд обаче показа сериозно израстване в играта си на по-бързите покрития, като наскоро се класира за финала на Мастърса в Маями и очакванията бяха скандинавецът тепърва да вдига нивото с началото на клей турнирите.

Това обаче далеч не се получава до този момент, тъй като световния номер седем записа две поредни ранни отпадания през последните седмици, отстъпвайки на нашия Григор Димитров и испанеца Пабло Кареньо Буста. Ситуацията пък се потрети в Мюнхен за играча с най-много успехи на червени кортове през 2021-ва. Рууд беше явен фаворит за титлата в германския град, след като топ поставеният Александър Зверев отпадна, но норвежецът не се възползва от благоприятните обстоятелства, губейки с 5:7 1:6 от Ботик ван де Зандсхулп на четвъртфиналната фаза.

Сензацията от миналогодишният US Open категорично изглеждаше по-солидно в началото на срещата и имаше възможности за пробив в почти всеки сервис гейм на втория в схемата. Все пак фаворитът не се поддаваше на напрежението и можеше да разчита на вездесъщия си форхенд, за да се измъква от трудните ситуации. Натискът върху Рууд обаче не спираше да се засилва, а нидерландецът постоянно впечатляваше с крайно нестандартни отигравания и заслужено реализира брейк в 12-тия гейм, с който спечели откриващата част.

Изглежда пък, че скандинавецът нямаше съпротивителните сили, които вчера го изведоха до обрат срещу словака Алекс Молчан и грешките непрекъснато се увеличаваха от неговата ракета. Ван де Зандсхулп продължаваше да действа със същото вдъхновение, миксирайки умело хода на разиграванията и съвсем скоро изненадата беше факт. По този начин световният номер 40 си гарантира двубой с Миомир Кецманович в спор за място на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мюнхен: Ван де Зандсхулп нанесе поредно разочарование на Рууд през клей сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | каспър рууд | мюнхен | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook