На 97 години: Най-възрастният тенисист в света игра с Рафаел Надал (снимки)

от в 14:31 на 29.10.2021
Мирела Николова

Тенисът е един от най-изтощителните спортове и затова да съхраниш тялото си и да се състезаваш, след като си надхвърлил 45 години, изглежда изключително трудно. Е, всъщност съществува човек, който по настоящем е на 97-годишна възраст, но това не го спира да бъде част от ITF Тура. Неговото име е Леонид Станиславски, родом от Украйна. Той изпраща писмо до Международната тенис федерация, в което изразява желанието си да бъде създадена нова група турнири за хора над 90 години. ITF откликва на предложението му и в момента украинецът се намира на 31-вата позиция в тази ранглиста. 

"На тази възраст е трудно дори да вървиш, камо ли да играеш тенис. Благодарен съм за всеки нов ден, в който съм жив", споделя Станиславски. Той също така разкрива, че тайната зад дълголетието му се крие в комбинацията от добри гени и редовна спортна активност. Леонид започва всяка сутрин с гимнастика и серия от лицеви опори и набирания. Освен тениса Станиславски е огромен почитател на плуването и ските, като също така мечтае да скочи с парашут. Най-голямата цел в живота му е да доживее до 100 години, а също и да си подели корта с Роджър Федерер.

Макар украинецът все още да не е имал възможността да играе с Маестрото, то през днешния ден той се срещна с Рафаел Надал в Майорка. Освен че се срещнаха и проведоха кратък разговор, Рафа и Леонид се размениха и няколко удара на кортовете в Академията на 20-кратния шампион от Шлема. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На 97 години: Най-възрастният тенисист в света игра с Рафаел Надал (снимки) Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook