На Джокович му бе необходим малко над час, за да се класира за третия кръг в Париж!

от в 16:50 на 01.10.2020
Марк Хаджижеков

Световният номер едно Новак Джокович днес преподаде една своеобразна ,,тенис лекция" на Рикардас Беранкис. Сърбинът се застоя малко повече от час на полето, преди да се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция след съкрушителното 6:1 6:2 6:2. В битка за място на четвъртия кръг в надпреварата Ноле ще срещне Даниел Елахи Галан или Тенис Сандгрен. 

Измина не дълго време от старта на двубоя, преди да стане кристално ясно, че латвиецът разполага с практически нулеви тенис аргументи, с които да се противопостави на шампиона от 2016 г. 

Ранен пробив донесе преднина от 3:0 гейма на Джокович, който скоро спечели още един гейм на ретур, за да дръпне напред в сетовете. ,,Джокера" днес преминаваше през резултата и съперника си ,,като валяк"; сърбинът бе абсолютно безмилостен, а Беранкис срещаше огромни затруднения в опитите си да печели дори и разигравания. 

Втората част се разви съвсем идентично спрямо предходната, а сърбинът някак съумяваше да заиграва все по-добре и по-добре с развитието на срещата. От дъното на корта Джокович бе като истинска стена, като 17-кратният шампион на турнирите от Големия шлем не рядко засипваше опонента си и с голям брой печеливши удари. 

Същевременно Ноле умело накъсваше и темпото, вкарвайки в употреба технични скъсени удари, на които Рикардас рядко намираше качествен пробив. 

Так Джокович съумя да поведе набързо с 4:0 в третия сет, като световният номер едно реализира и впечатляваща серия от седем поредни спечелени гейма. Въпреки това Беранкис се опази от ,,геврека", но латвиецът не бе способен на нищо повече и три гейма по-късно той напусна надпреварата в Париж. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На Джокович му бе необходим малко над час, за да се класира за третия кръг в Париж! Марк Хаджижеков
Теми:  
новак джокович | Рикардас Беранкис | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook