На крачка от финала: Томова приключи участието си на WTA турнира в Бощад

от в 21:41 на 08.07.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова несъмнено изживява най-силния месец през професионалната си тенис кариера, след като имаше невероятен сезон на трева. Вики намери място в четвъртфиналите на WTA 500 надпреварата в Ийтбърн, което беше първо достигане до толкова напреднала фаза на турнир от подобна категория за родната ни представителка, а впоследствие тя затвърди силните си изяви, класирайки се за втори кръг на Уимбълдън. Българката обаче нямаше никакво намерение да си почива и се отправи към шведския град Бощад, където се включи в WTA 125 турнира на червени кортове.

Първата ни ракета направи изключително успешен преход към настилките и с лекота достигна до полуфиналите, само че там допусна поражение от южнокорейката Су Джьон Джан с 2:6 3:6. Все пак нашата сънародничка може да бъде доволна от представянето си, тъй като направи сериозна крачка към директно влизане в основната схема на US Open и освен това от понеделник ще запише рекордно класиране в ранглистата, като само една позиция ще я разделя от влизане в първата стотица.

Българката откри двубоя с отлично проведено подаване, но следващите три гейма отидоха в актива на азиатката. Томова най-после съумя да прекъсне нейната серия, но вторият ѝ сервис ставаше обект на постоянни атаки от страна на Джан и скоро първата част отиде в актива на световната номер 155.

По-нискоранкираната състезателка прдължи да има изразено надмощие в хода на двубоя и непрекъснато поемаше инициативата в разиграванията, докато родната ни представителка изглеждаше бледа сянка на себе си и заслужено се оказа догонваща с два пробива във втория сет, а съвсем скоро срещата завърши с победа на южнокорейката.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На крачка от финала: Томова приключи участието си на WTA турнира в Бощад Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | бощад | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook