На крачка от провала: Медведев бе на 1 гейм от загубата срещу 94-тия, но не допусна изненада

от в 20:50 на 23.02.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев през вчерашния ден потегли успешно при участието си на АТР 250 турнира в Доха, с което увеличи серията си, която стартира в Ротердам, където триумфира с титлата, на шест поредни победи. Още днес обаче руснакът трябваше да излезе отново на корта за четвъртфиналния си сблъсък, като след сериозни трудности оцеля в двучасов сблъсък срещу световния номер 94 Кристофър О'Конъл, за да се поздрави с крайния успех - 6:2 4:6 7:5. По този начин бившият шампион от US Open се класира за полуфиналната фаза в катарската столица и в спор за място на в мача за отличието ще срещне победителя измежду Алехандро Давидович Фокина и Феликс Оже-Алиасим, всекиго от които надигра преди седмица при триумфа си в Ротердам.

Московчанинът имаше летящ старт на двубоя, като в дебютните минути за мача до голяма степен обезличи аутсайдера и на бърза ръка си завоюва преднина от два пробива. Впоследствие световният номер 8 намали интензитета си при размените от основната линия и се фокусира над сервиса си, при който беше безупречен и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част моментът на подценяване от страна на Медведев, който видимо реши, че вече е спечелил срещата, не остана безнаказан и внезапно покачилият оборотите австралиец се оказа напред с 3:0. Придобитото самочувствие от така стеклите се обстоятелства помогна на О'Конъл да вземе инициативата на своя страна и той си осигури възможност да сервиране за спечелването на сета, но точно в този момент ръката му трепна и след серия неточности от неговата ракета, то бившият номер едно навакса изгубеното. В идните минути Медведев поведе с 30:0 по пътя към стопяването на целия си пасив, но вдъхновеният австралиец имаше други планове и с изумителната къса топка матира фаворита, за да изравни резултата в отделните сетове чрез рибрейк.

Още от старта на решителния трети сет лесно се забелязваше яростта в очите на московчанина, който изглеждаше готов на всичко, за да пробие, но аутсайдерът сведе възможностите му единствено до достигането на брейкбол, който отрази. Оттам насетне сервиращите имаха думата на корта в Доха и под тяхното превъзходство двамата състезатели ни водеха към тайбрек за определянето на победителя, но нервите на световния номер 94 да е конкурентноспособен на шампиона от Ротердам нагледно не издържаха и Медведев реализира късен пробив в 11-ия гейм, който се оказа решаващ и третият поставен в схемата избегна провала, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На крачка от провала: Медведев бе на 1 гейм от загубата срещу 94-тия, но не допусна изненада Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | доха | кристофър о'конъл

Коментари





Следвайте ни в Facebook