На правия път: Медведев повали местния герой в Ротердам и ще спори с носителя на трофея

от в 15:42 на 16.02.2023
Калоян Соколов

Последните месеци не бяха никак лесни за Даниил Медведев, който просто не е същият тенисист, откакто оглави световната ранглиста и след Аустрелиън Оупън напусна топ 10 на световната ранглиста за пръв път от четири години насам. Руснакът не показа някакво значително подобрение и в началото на тази седмица, когато му се наложи да прави обрат на старта в Ротердам срещу Алехандро Давидович Фокина, но днес се върна към най-добрите си моменти на корта и не остави абсолютно никакви шансове на местния герой Ботик ван де Зандсхулп, надделявайки над него с категоричното 6:2 6:2. Така шестият поставен ще срещне защитаващия шампион Феликс Оже-Алиасим на четвъртфиналната фаза, като досега Медведев е спечелил всяка една от четирите си срещи с младока.

Фаворитът пое контрол над мача още от първото разиграване и със светкавична скорост се откъсна напред с 3:0, което ни навяваше на мисълта, че той няма да има никакви проблеми през днешния ден. Постепенно представителят на домакините навлезе в оптимален ритъм и изведнъж маратонските разигравания започнаха да следват едно след друго, а непоставеният състезател по никакъв начин не отстъпваше на съперника си и дори имаше възможност да осъществи рибрейк.

Все пак световният номер 12 можеше да разчита на началния си удар в критичните ситуации и се измъкна от трудното положение. Въпреки подобреното представяне на ван де Зандсхулп, то нидерландецът не поемаше никакви рискове и за Медведев не беш никак трудно да се задържа в разиграванията, които почти неизменно завършваха с негов успех и заслужено по-високоранкираният тенисист направи нов пробив, за да си гарантира спечелването на сета.

Руснакът изпита сериозни трудности в началото на втория сет и трябваше да спасява цели четири брейкбола в откриващите си два сервис гейма, само че по никакъв начин не се притесни от това обстоятелство и винаги намираше начин да изненада опонента си, който се обезкуражи от множеството пропуснати възможности и загуби на още два пъти своето подаване, а Медведев можеше много скоро да се поздрави с втория си достигнат четвъртфинал за 2023-та.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На правия път: Медведев повали местния герой в Ротердам и ще спори с носителя на трофея Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook