На старта в Аделаида: Бенчич не остави шансове на двукратна шампионка от Шлема

от в 10:41 на 09.01.2023
Мирела Николова

През настоящата седмица отново ще имаме възможност да наблюдаваме тенис от най-нисока класа при дамите, тъй като Аделаида за втора поредна седмица приема турнир от категорията WТA 500, в който участие ще вземат редица топ състезателки. Още в първия кръг жребият противопостави една срещу друга двукратната шампионка от Шлема Гарбине Мугуруса и олимпийската златна медалистка Белинда Бенчич. Двубоят се разви изцяло в полза на швейцарката, която притежаваше инициативата от първата до последната точка и след само час и 17 минути игра затвори срещата за крайното 6:3 6:4. Така тя продължава напред към осминафиналната фаза на надпреварата, където ще премери сили с някоя измежду Йелена Остапенко и Анна Калинская.

Още от началните минути на мача Бенчич имаше пълно надмощие благодарение на вариативната си игра и отличното насочване на ударите. Тя се възползва от колебанията в дебютното подаване на своята противничка, за да осъществи пробив в първия възможен момент, който консолидира на нула, повеждайки с комфортен аванс от 3:0. Оттам насетне олимпийската шампионка бе напълно безупречна от сервис линията и без да срещне нито една точка за пробив, записа откриващата част срещу своето име.

Във втория сет Мугуруса стабилизира представянето си на начален удар и възможностите за пробив изцяло отсъстваха до 4:4. Тогава обаче Бенчич отново значително изостри ретурите си и постави под напрежението противниковото подаване, достигайки до два скрити мачбола. Още първият от тях бе материализиран след поредната съвършено конструирана акция на швейцарката, която гейм по-късно можеше да ликува с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На старта в Аделаида: Бенчич не остави шансове на двукратна шампионка от Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | белинда бенчич | гарбине мугуруса | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook