На този ден преди 4 години: Григор Димитров триумфира с първа Мастърс титла! (видео)

от в 15:00 на 21.08.2021
Мирела Николова

Името на Григор Димитров ще остане записано със златни букви в историята на българския тенис, след като най-добрият ни тенисист достигна висоти, които надали някой преди това е предполагал, че могат дори да бъдат доближени. 2017-а година е една от най-успешните в кариерата на нашия сънародник, който в края на сезона завършва под номер 3 в световната ранглиста, а по-рано през същата година Гришо печели първия си и досега единствен трофей от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати. 

Най-добрият ни тенисист не загуби нито сет по пътя си към титлата, като в ранните етапи на надпреварата той преодоля Фелисиано Лопес, Хуан Мартин Дел Потро и Юичи Сугита, за да достигне до финалната четворка на турнира. Там го очакваше тежък противник в лицето на представителя на домакините Джон Иснър, който оказа сериозна съпротива на родния ни представител, но Гришо демонстрира желязна психика и успя да надделее над американеца след два оспорвани тайбрека. 

В битката за трофея Димитров се изправи срещу Ник Кирьос, който тогава се намираше на 23-та позиция в световната класация. Нашето момче летеше по корта във финалния двубой, а чудесата от ракетата му валяха едно след друго. Хасковлията не остави никакви съмнения в това кой от двамата претенденти за отличието е по-достоен да вдигне купата и след точно час и 26 минути на корта, на 21 август, Григор спечели най-голямата титла в кариерата си към онзи момент. С този си триумф първата ни ракета се завърна сред първите 10 в света, достигайки до №9 в подреждането. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На този ден преди 4 години: Григор Димитров триумфира с първа Мастърс титла! (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | да си припомним | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook