Началото в Синсинати: Гофен с пето поредно поражение; Пер набира скорост

от в 10:12 на 16.08.2021
Калоян Соколов

Давид Гофен определено не може да се похвали с особено успешен сезон досега, а освен това нарани сериозно глезена си по време на турнира в Хале и му се наложи да отсъства за два месеца от кортовете. Завръщането на белгиеца обаче се оказа далеч от триумфално и той трябваше да напусне Мастърса в Синсинати още на старта, след като бе изненадващо надигран от Гидо Пея с рутинното 6:3 6:3.

Поставеният под номер 15 стартира оптимистично, повеждайки с 3:2 в откриващия сет, но оттам насетне не може да спечели нито гейм повече в него и така аржентинецът се доближи максимално до успеха. Гофен реагира светкавично и проби в самото начало на втората част, ала световният номер 93 веднага навакса изоставането си, а впоследствие последва нова силна негова поредица и изненадата бе факт. Следващото препятствие пред южноамериканеца пък ще бъде един измежду Фабио Фонини и Николоз Басилашвили.

Беноа Пер също намери място в следващия етап на надпреварата и затвърждава сериозното подобрение на играта си през последните седмици, което го отведе до четири пъти повече победи, отколкото имаше преди това в хода на сезона. Този път ексцентричният французин преодоля съпротивата на талантливия Миомир Кецманович, за да си осигури пореден сблъсък с Денис Шаповалов, срещу когото пази положителен баланс до момента.

Пер имаше бавно начало и логично загуби първия сет, само че намери сили да се мобилизира и дори навакса брейк пасив в решителната част, за да се наложи с крайното 5:7 6:3 6:2.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Началото в Синсинати: Гофен с пето поредно поражение; Пер набира скорост Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | гидо пея | давид гофен | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook