Надал: Аз съм щастливец. Животът ми се е усмихвал многократно

от в 11:03 на 22.10.2020
Марк Хаджижеков

Рафаел Надал си почива доволно през последните дни, релаксирайки на острова си в Майорка. Преди Ролан Гарос испанецът имаше солиден, но не и страхотен сезон, претърпявайки загуби от основните си съперници в тура на ATP Cup и Australian Open и спечелвайки една титла преди кризата с коронавируса. 

Прекарвайки следващите шест месеца у дома, Рафа изпитваше смесени чувства, наслаждавайки се на времето, прекарано със семейството и приятелите си, но и оставяйки тениса на заден план, без да докосва ракетата в продължение на два месеца. След полуфиналното отпадане в Рим през септември, Надал отново излезе с най-доброто си лице на корта точно когато най-много се нуждаеше от него, за да триумфира с 13-тата си титла на Ролан Гарос, както и да изравни на рекорда на Роджър Федерер от 20 титли от Големия шлем. 

Запитан за следващите стъпки след осъществяването на този исторически подвиг, Надал каза, че целта му е да продължи да се наслаждава на това, което всеки ден му предлага. Въпреки всички рекорди и трофеи, Надал все още най-много копнее за подобряване на играта си, като световният номер две цели да играе на високо ниво всеки път, когато стъпи на корта. 

Рафаел Надал е нетърпелив да играе най-добрия тенис, търсейки нови предизвикателства. 

Зад тази феноменална отдаденост на испанеца стои една много мъдра философия. Ето какво споделя той: 

,,Целта ми е да продължавам да се радвам на ежедневието. В крайна сметка съм щастливец и животът ми се е усмихвал многократно досега. Не знам какво ми остава да спечеля, но вълнението се крие в това да продължавам напред и да се развивам. Ако не притежавате този ентусиазъм, е време да се посветите на нещо друго.

Докато го имам, трябва да продължавам да работя усърдно всеки ден, за да продължавам да си давам шансове да се състезавам на най-високо ниво", завърши Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Аз съм щастливец. Животът ми се е усмихвал многократно Марк Хаджижеков
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook