Надал: Болките отново се засилват през последните няколко дни

от в 05:44 на 17.03.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал трябваше да положи сериозни усилия, за да преодолее съпротивата на Райли Опелка и в крайна сметка да се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Индиън Уелс, където го очаква сблъсък с Ник Кирьос. Изглежда обаче, че Матадора има друго далеч по-сериозно предизвикателство пред себе си, защото сам призна как болките в областта на ходилото се усилват.

Припомняме ви, че същата тази травма беше причината за отсъствието на Рафа от Тура през цялата втора половина от миналия сезон, като хроничното заболяване дори бе на път да застраши кариерата на 21-кратния шампион от Шлема. Испанецът обаче се върна по феноменален начин на корта, а до момента през сезона има 18 победи срещу нито едно поражение, ала явно болките отново възпрепятстват играта на манакореца, съдейки от думите му в неговата последна пресконференция:

"Чувствам се горе-долу. До един момент нещата бяха добре, но във втория сет се влошиха и усетих болки. Все пак продължих и имах възможност да тичам до самия край. Честен съм, защото вече не съм на етап от кариерата си, в който да скривам дадени неща. Просто съм щастлив отново да играя тенис. Истината е, че кракът ми ме притеснява повече от нормалното в последните дни. Аз обаче съм наясно с този риск и съм длъжен да остана позитивен, защото това е последният ми турнир на твърди кортове. След това се завръщам на клея, което ще ми помогне да се почувствам по-добре. Сега трябва да направя последно усилие тук, надявайки се че тялото ми ще издържи. Не мисля толкова за крака си. На дневен ред е следващият съперник и моята игра. Ако нещо се случи, то трябва да го приемем" - завърши бившият номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Болките отново се засилват през последните няколко дни Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook