Надал е "много доволен от 2018", похвали и Джокович

от в 01:58 на 21.12.2018
Георги Христов

Рафаел Надал определи 2018 година като "много успешна" независимо от травмите, с които трябваше да се бори. Световният №2 прекрати сезона си, след като загуби от Хуан Мартин дел Потро в полуфиналите на Откритото първенство на САЩ. През ноември Рафа претърпя и лека оперативна намеса на глезена.

"Вярвам, че това беше добър сезон независимо от травмите. Постигнах добри резултати, когато бях готов да играя. Ето защо намирам този сезон за много успешен. Участвах в девет турнира и завърших като №2 в света," коментира Надал в навечерието на 2019.

На два от турнирите от Големия шлем - Australian Open и US Open той се отказа заради травми, а на "Ролан Гарос" спечели 11-та си титла от Големия шлем. Общо Матадора завърши с 45 победи и 4 загуби.

Втората половина на 2018 година бе доминирана от Новак Джокович, който спечели Уимбълдън и US Open, с което той си заслужи похвала от Матадора.

"Новак доказа, че може да бъде най-добрият и е изключително труден съперник. Успя да направи своето завръщане и винаги е много, много тежък съперник. Нашите мачове са много оспорвани и той съумява да покрие всяка част от корта. Определено е един от най-големите ми съперници."

Следващата седмица Рафа и Ноле ще играят демонстративно в Абу Даби след 27 декември. На старта испанецът очаква Доминик Тийм или Кевин Андерсън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал е "много доволен от 2018", похвали и Джокович Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в абу даби

Коментари





Следвайте ни в Facebook