Надал: Горд съм, играх фантастично срещу един от най-великите (видео)

от в 20:18 на 14.07.2018
Георги Христов

Рафаел Надал остана доволен от представянето си в полуфиналите на Уимбълдън, независимо че отстъпи срещу Новак Джокович в пет сета. Той специално похвали сърбина за представянето му и определи неговия успех като заслужен.

"Обикновено съм много критичен към себе си. Направих обаче изключителни удари, бях агресивен. Не пропуснах много топки, но направих и някои грешки. При игра с такова темпо, при това ниво, е нормално понякога да пропускаш.

"Нямам от какво да се оплача. Смятам, че направих страхотен мач. Дадох всичко от себе си. Най-доброто, на което съм способен. Това е. Честно е да призная, че играх страхотно, но той ме надигра. Браво на него," заяви Рафа.

Независимо от поражението Надал ще остане под №1 в световната ранглиста след края на състезанието. Той ще води на №2 Роджър Федерер с 2230 точки аванс.

"Чувствам, че пропуснах възможност да спечеля поредна важна титла в моята кариера. Но това е, нищо повече. Сега отивам на ваканция - доволен от свършеното. Това ми е втората загуба тази година, играх много мачове и то почти винаги на високо ниво. Смятам, че се справих страхотно. Трудно е да се завърнеш след тези травми и да постигнеш такива успехи. Горд съм със себе си," допълни още Матадора.

Рафа говори и за цялостното си съперничество с Ноле. Той изостава с 25:27 в техните сблъсъци през годините.

"Играх срещу един от най-добрите играчи в историята. Беше изумителен мач. Показахме фантастично ниво на игра. Получи се чудесно шоу за феновете. Разбира се, че не съм доволен от резултата, но съм радостен да съм част от мача като цяло. Той играе фантастично и вече е на финал.

"Няма как да играеш финал без да показваш страхотен тенис. Дори и ако се казваш Новак Джокович. Може да звуча арогантно, но нашето съперничество с Ноле е фантастично за тениса.

"При такива мачове между вероятно велики тенисисти, когато и двамата играят толкова добре, всичко може да се случи. Това е. Днес победата е за него. Поздравления," каза още Надал след 5 часа и 15 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Горд съм, играх фантастично срещу един от най-великите (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook